Friday, April 26, 2013

UMNO tolak islam?


UMNO tolak islam? lihat rukun islam,

1.mengucap 2 kalimah syahadah (kerajaan menyediakan perkim untuk membimbing saudara baru, memberi elaun para pendakwah hingga elaun berdakwah di penempatan org asli, menetapkan enakmen melarang penyebaran agama bukan islam kepada orang islam termasuk di media massa). Program Dakwah di media massa, penubuhan TV Al-Hijrah, Radio IKIM dll. Mewujudkan yayasan pondok untuk memberi bantun berterusan pada institusi pondok agama di negara ini.

2. Solat (kerajaan membina ribuan masjid dan surau, menyediakan silibus solat sejak sekolah rendah, memberi elaun pada imam dan bilal, azan dimedia massa, syarat premis perniagaan menyediakan surau, R&R sepanjang lebuhraya PLUS dilengkapi Surau, menyediakan jawatan guru KAFA di sekolah-sekolah. Jawatan guru J-QaF di sekolah rendah untuk pendidikan agama dan Bahasa Arab. Elaun imam sehingga RM750 dan guru KAFA RM800.

3. Puasa (menyediakan bantuan buka puasa di surau dan masjid, menyediakan silibus puasa dari sekolah rendah, memberi elaun dan bantuan untuk melahirkan ahli falak selain membina balai cerap untuk kemudahan menentukan tarikh puasa)

4. Haji (memberi subsidi hampir RM5000 seorang pada bakal haji pertama, Tabung Haji institusi pengurusan haji terbaik dunia, menyediakan tapak baru dan pembinaan kompleks komprehensif haji di sepang menggantikan kompleks sediada kini di kelana jaya)

5. Zakat (memberi pengecualian cukai bagi pembayar zakat, menubuhkan baitulmal dan pusat zakat untuk melaraskan pengumpulan dan pengagihan zakat, pengumpulan data asnaf2 yang layak untuk menerima bantuan zakat). Utk rekod, pengecualian cukai ini dibantah oleh Ambiga melalui IFCnya.

Selain itu, menginstitusikan mahkamah syariah, membiayai anak Islam melanjut pengajian dlm pelbagai cabang bidang agama Islam, RM3000 untuk pengurusan jenazah kakitangan awam dan pesara awam, perbankan Islam, pengenalan Ar-Rahnu, Sukuk Islam terbesar di dunia, Takaful, Industri Halal dan pelbagai lagi. Hakikatnya, mereka sendiri tahu.....cukup bertanya apa pula sumbangan mereka?


Sumber : Kiub Fakta


0 comments:

Post a Comment

Say whut you want, but be responsible on whut you said...